همزمانی مذاکرات ایران و آمریکا برای رفع تحریمها با بررسی پیوستن به کنوانسیونهای پالرمو و CFT در مجمع تشخیص مصلحت نظام، فرصتی بیسابقه برای اقتصاد ایران فراهم کرده است.رفع تحریمها و خروج از لیست سیاه FATF میتواند موجب گشایش در تجارت خارجی، تسهیل مبادلات مالی، جذب سرمایهگذاری خارجی و ارتقای تولید صنعتی شود. همچنین، با کاهش هزینهها و ریسکهای مالی، زمینه برای رونق صادرات، توسعه گردشگری، بازسازی زیرساختها و بهبود فضای کسبوکار فراهم میشود؛ تحولاتی که به رشد اقتصادی، ایجاد اشتغال و افزایش قدرت خرید مردم منجر خواهد شد.
این تحولات نهتنها ثبات مالی و کاهش تورم را به همراه دارند، بلکه چشمانداز مثبتتری برای بازار سرمایه ایجاد کرده و اعتماد سرمایهگذاران داخلی و خارجی را افزایش میدهند. بهبود ارزشگذاری شرکتها، تقویت بازار سهام، افزایش سرمایهگذاری و تعمیق بازار مالی از دیگر نتایج آن است. در سطح کلان، این اقدامات میتوانند مسیر توسعه پایدار و رفاه اجتماعی را هموار کنند و جایگاه ایران را در اقتصاد جهانی ارتقا دهند، به شرط آنکه با سیاستگذاری هماهنگ و مدیریت موثر همراه شوند.
خروج از بحرانهایی که دامن اقتصاد ایران را گرفته است، در شرایطی مشابه انزوای کنونی، بعید و دور از دسترس به نظر میرسد. احتمالا بدون جذب سرمایهگذاری خارجی در زیرساختها و پیدا کردن نقش موثر در زنجیره تولید و تجارت جهانی، راههای برونرفت از شبکه ناترازیهایی که اقتصاد کشور را فلج کردهاند، بسته به نظر میرسد. «باشگاه اقتصاددانان» دنیای اقتصاد، در این پرونده اهمیت مذاکره با آمریکا برای رفع تحریمها و اهمیت پیوستن به کنوانسیونهای بینالمللی و خروج از لیست سیاه FATF برای حضور موثر در عرصههای بینالمللی را بررسی کرده است.
بدون دیدگاه