حمایت آمار اشتغال از دلارجهانی


با افزایش نرخ بیکاری آمریکا، شاخص ارزی که پیش از انتشار این گزارش در کف کانال ۱۰۴ واحدی قرار داشت توانست بار دیگر کانال ۱۰۵ واحدی را مشاهده کند. این عامل مهم‌ترین محرک نزول بازارهای جهانی در روز‌های اخیر به شمار می‌رود. در این بحبوحه تنها امید سرمایه‌گذاران، تداوم روند نزولی تورم بوده و چشم‌ها به گزارش جدید اداره آمار کار آمریکا در ۱۲ ژوئن دوخته شده است.

اما سوالی که ذهن کارشناسان را به خود مشغول کرده این است که پاول کدام مسیر سیاستی را انتخاب می‌کند؛ کاهش نرخ بهره با وجود تورم ۳ درصدی یا پایبند به نرخ بهره ۵.۵ درصدی در جهت کاهش تورم؟  پیش از انتشار داده‌های تورمی ایالات‌متحده، صاحب‌نظران اقتصادی در این زمینه پیش‌بینی‌های متعددی را ارائه کردند که با وقوع هرکدام اقتصاد این کشور روند اقتصادی متفاوتی را ارائه خواهد کرد. پیش از بررسی این مسیر باید گفت که اقتصاددانان تاکید کردند که نمی‌توان انتظار داشت که جرمی پاول در ماه‌های آتی نرخ بهره را کاهش دهد. اما دلیل این امر چیست؟

چرایی پشت‌پای پاول به سیاست انبساطی

تجزیه و تحلیل برخی از کارشناسان این سیگنال را می‌دهد که کمیته بازار آزاد فدرال در نشست بعدی خود در روز چهارشنبه، بر اثر رشد بیش از انتظار فرصت‌های شغلی، نرخ بهره را بار دیگر در سطح سابق خود یعنی ۵.۲۵ تا ۵.۵درصدی حفظ خواهد کرد. در این میان CME FedWatch Tool (در این روش برای محاسبه شانس تغییرات نرخ بهره آمریکا در آینده یا همان انتظارات نرخ بهره‌ای، از قیمت ۳۰ روزه وجوه آتی فدرال رزرو استفاده می‌شود) بیان می‌کند که احتمال ۹۹.۴ درصد وجود دارد که نرخ‌ها تا روز دوشنبه در همان حالتی که هستند باقی بمانند. یکی از اقتصاددانان آمریکایی اظهار کرد که جرمی پاول، رئیس فدرال رزرو در طول سال تکرار کرده است که هیچ چیزی مشخص نیست و بانک مرکزی این کشور مایل است تا زمانی که لازم باشد و تا زمانی که احساس اطمینان کند، این کاهش را متوقف کند. در خصوص این موضوع باید به سخنان پاول در این باره نیز اشاره کرد: «رشد تولید ناخالص داخلی در سه ماهه اول سال جاری به دلیل عدم پیشرفت در روند تورمی از رضایت کافی برخوردار نبود. البته این موضوع از ابتدای آغاز سیاست‌های انقباضی قابل حدس بود، اما باید بگویم که گاهی این فراز و نشیب دور از انتظار بانک مرکزی بود.» او در ادامه سخنان خود گفت: «باید در برابر واکنش بازارها و سایر بخش‌های اقتصادی در خصوص بالا نگه داشتن نرخ‌ها صبور بود و اجازه بدهیم تا سیاست‌های ضد تورمی ما به کار خود ادامه دهد.» لازم به ذکر است که گرچه نرخ بیکاری این کشور در ماه مه در بالاترین سطح ۲ ساله خود قرار گرفت، اما در صورت عدم بهبود در روند تورمی، پاول همچنان بر موضع سیاستی خود که بارها در نشست‌های بانک مرکزی از آن دفاع کرده، عقب‌نشینی نخواهد کرد و تا مدت زمانی طولانی خبری از سیاست‌های انبساطی نخواهد بود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *